ONS TEAM

Studio van Gogh bestaat uit een jong en ambitieus team van architecten, bouwkundige en architecten in opleiding. Naast het vaste team werken wij veel samen met freelancers en andere architectenbureau's. Voor iedere opdracht zorgen wij voor een passend team!

Foto 27-03-18 13 20 57.jpg
143633887_1808882409268174_2209297693408

Studio van Gogh: waar uw dromen werkelijkheid worden!​

Architectuur is een middel om dromen waar te maken en daar helpen wij u graag bij! Wij gaan aan de slag met het verhaal van de gebruiker en de geschiedenis van het gebouw om tot een functioneel en esthetisch ontwerp te komen. Het dagelijkse gebruik van een gebouw en de wensen van de opdrachtgever staan hierin centraal. Passie voor bestaande bouw is er altijd al geweest bij Studio van Gogh. Shelly van Gogh richtte in 2017 Studio van Gogh op. Al tijdens haar masterstudie Architecture & Urbanism op de academie van bouwkunst in Tilburg. Met veel succes heeft Shelly van Gogh haar masterthesis behaald met een 9 met een onderzoek naar leefkwaliteit en transformatieconcept van naoorlogse woningen in voormalige Sovjetlanden. Van rijksmonument, tot naoorlogse en jaren 30 woningen hebben wij inmiddels ruim ervaring mee. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor nieuwbouw projecten. 

Tijdens h

Studio van Gogh Architecten is in 2017 opgericht door Shelly van Gogh. Shelly van Gogh heeft haar masterthesis op de academie voor bouwkunst in Tilburg behaald met een 9. 

Studio van Gogh richt zich op architectuur met een verhaal. Architectuur gaat over mensen, de behoeftes en dromen van de gebruiker. De kern van onze architectuur ligt in het verhaal van de mensen, in de omgeving, in het gebouw en zijn mogelijke geschiedenis. Passie voor bestaande bouw is er altijd al geweest maar da

Studio van Gogh richt zich op architectuur met een verhaal. Voor mij zal architectuur altijd over mensen gaan, de behoeften van de mensen en hun omgeving. Ik ben geïnteresseerd in de mensen en hun verhaal, in het gebouw en zijn geschiedenis. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in onderwerpen als sociale ongelijkheid in de samenleving en de levenskwaliteit van mensen. Voor mij is architectuur een hulpmiddel, een hulpmiddel om in de behoeften van de mensen te voorzien. We kunnen niet alleen de nieuwe en moderne architectuur voor de rijken ontwerpen, we moeten ook terugkijken op het verleden en op de meer kwetsbare mensen in de samenleving. Wat moeten we behouden, welke gebouwen hebben een hoge sociale, culturele of historische waarde, wat kunnen we optimaliseren of transformeren en waar kunnen we het leven van mensen verbeteren met architectuur. Mijn fascinatie voor erfgoed en historische gebouwen was er al toen ik aan de academie begon, maar mijn fascinatie voor sociale projecten begon later tijdens de reizen die ik in het buitenland maakte. Die reizen hebben mij als persoon veranderd, maar ook mijn visie op architectuur.

Mijn ambitie in architectuur ligt in sociale, culturele, historische en maatschappelijke vraagstukken waarbij de nadruk op de bestaande bouw. Mijn streven is om de gebruiker maximaal te betrekken bij het project en daarnaast altijd de locatie te bezoeken om een gevoel te krijgen bij een plek. Ik krijg als persoon veel energie van de verhalen van de mensen, hun herinneringen en hun dromen. Ik vind het belangrijk om het karakter van het gebouw te kennen, te voelen en te kunnen respecteren en indien mogelijk door te zetten in de toekomst. Voor mij is niet alleen het eindproduct van belang, maar zeker ook de weg er naar toe.

_ Architecture with a story

Studio van Gogh is een ontwerpstudio die werkt op het gebied van sociale, culturele en historische opdrachten in architectuuropgaves. Studio van Gogh is gefascineerd bij het verhaal, het verhaal van de mensen of van het gebouw. Studio van Gogh richt zich voornamelijk op de bestaande bebouwing. Denk hierbij aan transformaties en verbouwingen van bestaande panden of woningen. 

 

_Architecture with a story!

Studio van Gogh heeft een fascinatie voor onze bestaande bebouwde omgeving en projecten met een sociale invalshoek. 

BIM

5 kernbegrippen