1/5

SPEELLOKAAL VUGHT

Het Speellokaal is gelegen in de voormalige Lidwinaschool (Scholengemeenschap de Wieken) te Vught. In 2018 kwam het gebouw, samen met de Willibrordusschool leeg te staan. Omdat er nog gee toekomst bekend is voor de gebouwen heeft de Gemeente Vught de panden via Interveste B.V. tijdelijk verhuurd aan bewoners en ondernemers.

1/6

Sinds 2019 is Studio van Gogh samen met by vanGogh gevestigd in het speellokaal. Het speellokaal is de voormalige gymzaal van de kleuters.Het speellokaal heeft grote raampartijen en ligt direct aan het schoolplein, daarnaast is er uitzicht op het Lidwinaveld en de Paulus en St. Jan Kerk. 

 

Vanwege de tijdelijke huur is er gezocht naar een transformatie met een minimaal budget. De grootste transformatie is terug te vinden in het speelrek, de ramen en deuren. Het speelrek en de originele gymvloer zijn behouden om het karakter van de ruimte te waarborgen. Door de U-profielen tegen de wanden te bevestigen is er veel ruimte ontstaan om werk te exposeren. Daarnaast is er gekozen om een antieke brug te plaatsen in de gymzaal die wordt gebruikt voor het ten toon stellen van de lampen collectie van by vanGogh.

Bent u nieuwsgierig naar ons of onze ruimte? U bent van harte welkom om eens binnen te komen kijken! 

1/6
1/5