1/2

WONING VLIJMEN

studie naar uitbreiding

Het project de Genestetlaan te Nijmegen is gelegen in een transitie zone tussen een neo-renaissance woonwijk en het moderne centrum. De locatie grenst direct aan het spoor. De woningen van 30, 60 en 90 m2 hebben vrijwel allemaal een buitenruimte en zijn ontworpen voor starters, studeten, senioren en gezinnen. In het souterrain zijn 110 parkeerplaatsen voorzien, op het buitenterrein 40 stuks voor bezoekers. 

1/2

Er zijn in het ontwerp drie verschillende woonsferen gecreerd: wonen aan het park, wonen aan het binnenhof en wonen aan de straat. Gebouw A is 3 verdiepingen hoog en is de verbinding naar de achterliggende wijk in hoogte en uitstraling. Gebouw V maakt met zijn 4 tot 6 verdiepingen de transitie naar het moderne en stedelijke karakter van het centrum maar heeft daarnaast een sterke relatie tot gebouw A. 

Het concept voor de gevel is een meander vorm, dit staat symbool voor dynamiek en de snelheid van de stad. Een ontwerp criteria was dat de reiziger vanuit de trein de grafiek van de gevel kon waarnemen. Op de bovenste verdieping van het trappenhuis bied een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte een fantastisch uitzicht over Nijmegen en de Waalbrug. 

1/2

Shelly van Gogh is bij dit project betrokken geweest vanaf de iniatief fase tot het definitief ontwerp. Samen met de architect van Wolfs Architecten, Basiel Kennis en Marinus Wolfs, heeft zij gewerkt aan verschillende ontwerpen. Voor meer informatie zie: www.wolfsarchitecten.nl

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Bezoek- en postadres:

Leeuwerikstraat 1

5262 ZA Vught

 

Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen. Afspraken in de avonden en weekeinden zijn mogelijk.