Schermafbeelding 2019-08-05 om 15.20.58.

EXPOSITIE 'A WARM & COMFORTABLE FUR BLANKET FOR THE GIANT SLEEPER'

De Next Up graduation show was op 27 tot 30 juni 2018 te bezichtigen in de Wagenmakerij op Spoorzone in Tilburg. Het project: A warm & comfortable fur blanket for the giant sleeper’ is gebaseerd op een frame waarvan de invulling kan verspringen. Dit principe is omgezet naar een concept voor de expositie waarbij beleving van de bezoeker is geïntegreerd. Het zwarte frame is opgebouwd uit 6 elementen van 1 meter breed.

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Aan de voorzijde wordt een introductie gegeven en de analyses van de locatie getoond en de daarbij behorende maquettes. Vanaf het rode model, dat is uitgelicht, wordt het concept toegelicht. De gele box in het model wordt in de volgende tekening, de exploded view, verder toegelicht.

 

Bij het naderen van de achterkant van de tentoonstelling komt de bezoeker het kantoor tegen waar ze, zoals de bewoners, om tafel kunnen met de architect. Hier kunnen de keuzes worden gemaakt voor het project op apartment niveau en collectief niveau. Aan de wand zien de bewoners direct visualisaties van de mogelijkheden. In de axonometrie die volgt, zijn deze mogelijkheden uitgewerkt in 3D. Na de axonometrie worden de doorsnede en details getoond en als afsluiter een visualisatie van het project op gebouwniveau. Op de lager gelegen planken zijn schetsen, het process boek, concept & massa modellen tentoongesteld. 

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
1A827661-4D9F-40B6-91B2-071021CB1EAC.JPG