1/4

UITBREIDING ESCH 

Door de vele verbouwingen aan de woning in Esch zijn er in de jaren heen onlogische situaties ontstaan. Hierdoor is de woning moeilijk in te delen en niet optimaal te gebruiken. Veel ruimte gaat verloren aan verkeersruimte. De oorspronkelijke opdracht was het ontwerpen voor een grotere aanbouw als bestaand, echter door het aandragen van een nieuwe organisatie bleek dit niet benodigd te zijn. Door de routes in de woning opnieuw te vormgeven is er een nieuwe plattegrond ontstaan. 

1/2

De woonkamer die zich eerst aan de achterzijde van de woning bevond is naar de voorzijde van de woning verplaatst. De onbruikbare verkeersruimte van de woning is toegevoegd aan de keuken, dit door middel van een muur te slopen en een deur te verplaatsen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor een grotere leefkeuken. Aan de achterzijde van de woning is de eetkamer gesitueerd met openslaande tuindeuren. Door een nieuwe organisatie van de woning is gebleken dat met hetzelfde volume meer wensen kunnen worden gerealiseerd en gevoelsmatig meer ruimte ontstaat. 

1/6

De nieuwbouw tussen de bestaande schuur en de woning zorgt voor de verbinding van deze twee steense volumes. Er is gekozen voor een andere materialiseren om de een duidelijke spitsing aan te geven tussen de twee volumes. 

  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Bezoek- en postadres:

Leeuwerikstraat 1

5262 ZA Vught

 

Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen. Afspraken in de avonden en weekeinden zijn mogelijk.