1/3

NOORDERSTREEK TILBURG

verbunt7.jpg

Noorderstreek is gelegen op het voormalige Verbuntterrein in Tilburg en is opgesplitst in verschillende fases. De eerste fase bestaat uit 76 sociale woningbouw woningen. Het ontwerp is gemaakt volgens het gestandaardiseerde concept Plus wonen van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling. De uitdaging lag er om met een gestandaardiseerd bouwsysteem een gevarieerde woonwijk te ontwikkelen. 

De diversiteit is behaald door het gebruik van dwarskappen als hoekaccenten aan het park, hoekwoningen met doorlopende tuinmuren en een bloemenraam, verschillend kleurgebruik in metselwerk en door het toepassen van verticale betonnen elementen in combinatie met franse balkons. Er is gekozen voor een rijkere architectuur rondom het park aan het Denverplein. 

verbunt5.jpg

Shelly van Gogh is bij dit project betrokken geweest vanaf de iniatief fase tot het definitief ontwerp. Samen met de architect van Wolfs Architecten, Basiel Kennis en Marinus Wolfs, heeft zij gewerkt aan verschillende ontwerpen. Voor meer informatie zie: www.wolfsarchitecten.nl

verbunt8.jpg