1/2

Herbestemming Canisius College

Type opdracht

herbestemming - transformatie - woningbouw - appartementen

Soort

Zakelijk

Werkzaamheden

studies, ontwerp (VO t/m DO)

Locatie

Nijmegen

Jaar

2019-2021

Status

In uitvoering

in samenwerking met & in opdracht van

architectenburo frans van roy

Project omschrijving

In opdracht van architectenburo Frans van Roy heeft Studio van Gogh gewerkt aan diverse studies en het ontwerp voor de herbestemming van het Canisius college te Nijmegen. Een imposant gebouw aan de Bergendalseweg dat van 1900 tot 1970 diende als katholieke hogere burgerschool en gymnasium en bood plaats voor zowel interne als externe leerlingen. Het Cansisiuscollege door N. Molenaar ontworpen in Hollandse neorenaissance stijl en heeft de status van een Rijksmonument.

 

Naast de rijke detaillering in de gevel zijn er ook meerdere bijzondere ruimtes terug te vinden in het pand zoals de vestibule, de bibliohteek en de kapel. Naast de studies en woning-ontwerpen heeft Studio van Gogh de bestaande situatie in kaart gebracht door middel van een pointcloud om te zetten naar een 3D ArchiCAD model. Het ontwerp bevat circa 120 woningen voor staters en young professionals.