top of page

Transformatie Khrushchyovkas

Type opdracht

woningbouw, transformatie, duurzaamheid, internationaal, appartementen, onderzoek, verbouw

Soort

Studie

Werkzaamheden

research, ontwerp, publicaties, expositie, stakeholderanalyse, maquette, visualisaties, analyses

Locatie

St. Petersburg - Rusland

Jaar

2018-2019

Status

afgerond

Project omschrijving

Het onderzoek voor de strategie: a warm & comforable fur blanket bestaat uit vele verschillende methodes en technieken. Shelly van Gogh heeft St. Petersburg zowel in 2018 als in 2019 bezocht voor dit onderzoek. Het eerste bezoek was onderdeel van de grotere onderzoeksreis waarbij Shelly vrijwel alle voormalige sovjet landen heeft bezocht voor onderzoek. 

 

Het tweede bezoek was gericht op het interviewen van de bewoners, het spreken met lokale architecten, ingenieurs en andere stakeholders en het bezoeken van archieven. Het streven met de architectuur is om de gebruiker, in deze de bewoners, maximaal te betrekken bij het project en daarnaast altijd de locatie te bezoeken om een gevoel te krijgen bij een plek. Shelly krijgt als persoon veel energie van de verhalen van de mensen, hun herinneringen en hun dromen.

 

Naast het bezoeken van de locatie is er ook desk research verricht in de vorm van het in kaart brengen van alle informatie, diagrammen maken, referentie studies en het visualiseren van ideeën in concept tekeningen en schetsen. Een veel gebruikte methode die je terug ziet komen in mijn werk is het maken van schetsen in combinatie met massa studies en concept modellen. Dit onderzoek is het bewijs dat er ook een andere toekomst is dan sloop die duurzamer is en rekening houd met de wensen van de bewoners.  

bottom of page