1/2

Waterwoning

Type opdracht

nieuwbouw - woningbouw

Soort

Particulier

Werkzaamheden

Ontwerp - visualisaties

Locatie

Vathorst-Amersfoort

Jaar

2018

Status

In uitvoering

Project omschrijving

De waterwoning in Vathorst-Amersfoort is gelegen op een hoekperceel met aan twee zijde water ten opzichte van het bouwkavel. De inrichting van het kavel, waarbij ook de hoogte verschillen, komen voort uit eisen van de Gemeente en het beeldkwaliteitsplan. In de kelder van de woning bevind zich een yoga studio en een relaxruimte met o.a. een sauna. De brede betonnen trap is over de gehele breedte van de zitkuil doorgetrokken om zo de mogelijkheid van daglicht toetreding in de kelder te realiseren. Op de begane grond bevind zich een ruime woonkamer met veel daglicht en een leefkeuken die wordt verbonden met de woonkamer door een open haard. Aangrenzend aan het eetgedeelte bevind zich het een overdekt terras op het zuiden.